Google business

Google business je nástroj pro zviditelnění Vaší organizace. Je to obdoba katalogu Firmy.cz, i když s trochu odlišnými funkcemi – slouží hlavně pro lepší zobrazení na internetu (resp. na Googlu).

Google business

Zápis Vaší organizace se potom zveřejňuje se na třech místech:

Mapy Google

• zadáte-li do vyhledavače mapy adresu Vašeho střediska, mělo by se zobrazit jako „firma sídlící na dané adrese“

mapy zobrazení

• zadáte-li do mapy jen název firmy, pod kterým je Vaše středisko registrované, měla by se zobrazit všechna místa, kde Vaše organizace sídlí (za předpokladu, že máte registrované všechny Vaše pobočky)

Vyhledavač Google

• zadejte do vyhledavače Googlu název Vaší firmy, měla by se zobrazit v pravém rohu. Zobrazí se zde stručné informace, odkaz na web, fotky, jsou-li k dispozici. Lze také zobrazit trasu na určenou adresu.

vpravo vyhlednávání

Google +

• sociální síť Googlu
  • umožňuje vytvářet firemní profily
  • funkce +1 (objevuje se např. u sdílení různých stránek) funguje jako doporučení, má vliv na vyhledávání v Googlu
  • v českém prostředí není příliš využívaný

Jak na to?

• Je potřeba mít vytvořený Google účet. Pokud jej ještě nemáte, můžete to udělat zde. (Doporučujeme založit účet, který bude přístupný pro zaměstnance střediska. Nepoužívejte příliš soukromé emaily.)
  • Přihlaste se na stránce www.google.com/business
  • Vytvořte si nový firemní účet – jméno organizace
  • Otevřete svůj účet, klikněte v levém menu na záložku "spravovat místa" a s pomocí modrého tlačítka "přidat místo" přidejte nové místogb přidat
  • Zadejte název firmy a kontaktní údaje.

gb kontaktní údaje

• Přidejte obchodní kategorii (nejčastěji "organizace sociálních služeb" nebo "speciální škola")

gb odvětví

• Vyplňte telefonní číslo a web.
  • Aby se přidané místo zobrazilo, je však potřeba jej tzv. ověřit, aby bylo jisté, že firma je existující. Je možnost buď písemného ověření (od Googlu na vaši adresu přijde dopis s kódem, který vepíšete do systému), telefonického nebo emailového. K dispozici nemusí být všechny tyto možnosti ověření.
  • Ještě před ověřením místa můžete o Vaší organizaci vyplnit všechny potřebné údaje - popis vašich služeb, otevírací dobu, další kontakty, přidat fotky.
  • Pokud budete chtít do budoucna s firmami nějak pomoct, prosím, pozvěte nás jako správce (klikněte na zápis (název) vaší organizace > vlevo v menu položka "uživatelé" > přidejte náš email (czdiakonie@gmail.com)

gb uživatelé

• Pokud Vám to připadá složité, napište nám a my Vám Vaši organizaci přidáme. Pak Vás můžeme přizvat jako správce.

Jeden často kladený dotaz a jedna poznámka:

Můžete se setkat s tím, že některé firmy mají svůj název uvedený přímo v mapách (je vidět jen když „brouzdáte“ mapou, aniž byste museli zadávat adresu nebo název). firmaTuto funkci však automaticky ověřením zápisu nezískáte. V mapách se zobrazují takové firmy, které mají často aktualizovaný profil na Google business, jsou více vyhledávané na internetu, mají přidaná pozitivní hodnocení a mají zápis již delší dobu.

Je možné, že až Google business otevřete, bude vypadat jeho postředí zcela jinak. Google totiž velmi rád všechny své programy a služby neustále upravuje, proto je pravděpodobné, že každé dva měsíce bude ovládání umístěno jinde. Princip přidávání organizací a úprava informací ale zůstává stejný.

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.