Google analytics

Využijte pro měření statistik Vašeho diakonického webu bezplatnou službu Google Analytics. Se zprovozněním rádi pomůžeme. Stačí mít Google účet. Google Analytics je skvělý nástroj, pomůže Vám zorientovat se ve statistikách Vašeho webu a vyhodnotit, co má smysl či nikoli. Pojďte do toho!

Google analytics

Co je Google analytics

Google Analytics (zkráceně GA) je nástroj od společnosti Google, který umožňuje vlastníkům webových stránek získávat statistická data o uživatelích svého webu. Díky této službě je možné sledovat aktuální i historickou návštěvnost, chování uživatelů a jejich vlastnosti; konverze, prodeje a další. Statistiky ukazují, že téměř 50 % webových stránek užívá ke sledování návštěvnosti právě Google Analytics, což z něj dělá nejpoužívanější nástroj v této oblasti služeb (zdroj: cs.wikipedia.org)

GA pro rodinu webů Diakonie

Nástroj lze samozřejmě využít i v rámci rodiny webů. Využijte toho, je to skvělý nástroj k reportingu a zjištění toho, co funguje a co nikoli, kam návštěvníci chodí, co je zajímá, odkud na Váš web přicházejí a podobně. Na každý nově spouštěný web vkládáme měřící kód automaticky.

Jak na to

• Ke každému webu Diakonie je třeba zprovoznit Google Analytics zvlášť. Abyste jako administrátoři diakonického webu měli přístup ke GA, je třeba mít Google účet (velmi doporučujeme nepoužívat svůj soukromý, nýbrž založit diakonický. To uděláte jednoduše zde.)
  • Jakmile budete mít svůj Google účet, pošlete nám na -dm%C2~76hAsVW7r jeho tvar (pouze e-mailovou adresu, bez hesla) a my Vám obratem založíme přístup ke GA pro Váš diakonický web a budeme Vás o této skutečnosti informovat.
  • Jakmile bude přístup funkční, můžete se přihlásit svým účtem přímo do GA

A co dál?

Po kliknutí na název webu uvidíte přehled podobný tomu na obrázku.

GA_nahled

V levé části je menu s různými položkami, vpravo nahoře nastavíte období (data), uprostřed pak můžete sledovat statistiky, čísla a data podle různých metrik. Projděte si položku po položce, je to docela intuitivní. Můžete si také stáhnout stručný přehled.

Poznámka

Spolu se založením účtu GA pro Váš web budeme mít automaticky přístup ke statistikám Vašeho i my (Oddělení komunikace Diakonie). Je to proto, abychom Vám kdykoli mohli pomoci s nastavením či obsluhou systému.

Věříme, že Vám tento návod pomůže, zapojte se hned, je to snadné a nástroj je velmi dobře využitelný.

Pro pomoc nás kdykoli kontaktujte.

Za OK tým,

Pavel Hanych