V českém prostředí je Facebook (FB) nejrozšířenější sociální sítí. Pro organizace nabízí spoustu možností, jak jednoduše a rychle oslovit potenciální dárce, dobrovolníky nebo jen vzbudit pozornost. Nemáte-li ještě FB založený, neváhejte.

Přinášíme Vám pár rad, jak s FB pracovat. (A pokud jste s ním ještě nikdy nepracovali, stáhněte si základní návod.)

Jak nastavit "zapamatovatelnou" adresu?

Pokud si založíte stránku, její adresa bude pravděpodobně nezapamatovatelná, se samými čísly a lomítky. Aby adresa měla podobu facebook.com/něco, zkuste přejít na záložku „informace“ > „informace o stránce“ a upravit položku „uživatelské jméno“. Pozor, tato změna lze provést jen 2x. Volte proto název uvážlivě.

Jak na fotky?

Facebook je jednoduchým úložištěm pro fotky za vašich akcí. Snadno se nahrávají (můžete vybrat více obrázků najednou), snadno se prohlíží. Vyberte kartu „Fotky“ a vytvořte pro přehlednost nové album, popř. vložte fotky, album nebo jiný druh prezentace přímo skrze příspěvek.

FB foto

Fotky se někdy nahráváním deformují a zobrazí v menší kvalitě. Aby k tomu nedocházelo, zkuste je uložit a nahrát ve formátu PNG.

Jak vytvořit příspěvek/odkaz s fotkou?

fb příspěvek

1. zkopírujte adresu, na kterou chcete odkázat, vložte ji do pole příspěvku a připište mezeru, zobrazí se vám rámeček s příspěvkem, popř. i s obrázky, které stránka nabízí. fb příspěvek vložení
  2. Vložený odkaz můžete smazat, rámeček vám zůstane.
  3. Nelíbí se vám texty, které FB ze stránky vygeneroval? Klikněte na ně a změňte je.
  4. Pokud nechcete připojit k příspěvku obrázky, které jsou k dispozici, klikněte na ně a pomocí křížku v pravé horní části fotky je smažte.

FB odebrat obrázky

Můžete naopak přidat vlastní obrázek – pomocí čtverečku s plus.

Další tipy budou přibývat...