Jak vytvářet plakátky či letáky

Každé středisko občas pořádá nějakou akci, ke které je vhodné vytvořit plakát či jinou pozvánku. Pro tyto pozvánky je důležité nejen to, aby dobře vypadaly, ale také to, aby splňovaly správná kritéria korporátní identity. Víme, že vytvořit dobrý plakát není jednoduché. Jistě je řešením nechat si jej zpracovat grafikem, ale u akcí menšího rozsahu to může být zbytečná investice. Nabízíme vám proto šablonu…

Vizuální styl Diakonie
Jak vytvářet plakátky či letáky

plakát

Jak na to

• Šablona je uložená ve formátu .pub a otevře se v programu Microsoft Publisher. Ten je součástí každého balíku MS Office.
  • V šabloně můžete vyměnit obrázky, vložit své logo a podle libosti měnit a upravovat text.
  • Výsledek si můžete uložit jako obrázek (jpg či png) nebo i jako pdf.

Několik poznámek

• Černobílá fotka není podmínkou, v kombinaci v modrou a šedou barvou však může vypadat o něco lépe.
  • Fotka by měla být od kraje ke kraji, bez dalšího ohraničení.
  • Důležitá je i kvalita fotky - ostrost, barevná vyváženost, dostatečná kvalita (pro tisk 300 dpi).
  • Pokud je to možné, zkuste používat korporátní barvy.
  • Je-li potřeba, můžete změnit i písmo. Zkuste ale používat fonty podobné Helvetice/Arialu.
  • Letáček je pouhým návrhem. Všechny diakonické materiály nemusí vypadat takto. Inspirovat se můžete i zde.
  • Prosíme, aby na všech materiálech bylo umístěno logo Diakonie.

Máte-li k vytváření pozvánek a letáčků jakékoli dotazy, neváhejte se na nás obrátit. Pomůžeme Vám s jeho vytvořením nebo Vám zprostředkujeme výrobu od grafika.